Dramski utorak: Ne igraj na Engleze

Ciklus: Premijerne TV drame studenata FDU

 "Dramski utorak" u decembru prikazuje premijere televizijskih drama nastalih u sklopu saradnje Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Snimanje se odvijalo pod supervizijom profesora Gorana Pekovića, mentora ovog projekta, i Marka Novakovića, odgovornog urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa.

Prvi premijerni naslov koji emitujemo 11. decembra 2018. Na RTS  Svet od 00.15  je drama "Ne igraj na Engleze", koju je po istoimenom tekstu Vladimira Đurđevića u scenario adaptirao student dramaturgije Marko Marković.

Ne igraj na Engleze, Denis Murić i Ivan Ninčić Ne igraj na Engleze, Denis Murić i Ivan Ninčić

"Ne igraj na Engleze" je popularni dramski tekst beogradskog pisca Vladimira Đurđevića koji godinama pleni pažnju publike širom jugoslovenskog prostora u raznim pozorišnim kućama. U pitanju je komedija, koja dramski tok drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću jedan drugome. Komedija je na granici urnebesnog, pogotovo kad saznaju da su sva trojica na isti dan odigrali isti tiket sa tri različita ishoda...

Ne igraj na Engleze, Marko Vasiljević Ne igraj na Engleze, Marko Vasiljević

Rediteljka drame "Ne igraj na Engleze" je studentkinja režije Maša Šarović, direktori fotografije su studenti kamere Aleksa Radunović i Predrag Gavrilović, a producentski posao preuzela je studentkinja produkcije Martina Krivokapić. Montažu i snimanje i obradu zvuka takođe su uradili studenti FDU-a, scenograf je Matija Jokić (student Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu), kostimograf Kristina Savić, a kompozitor Lazar Đorđević (student Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu).

Ne igraj na Engleze, sa snimanja Ne igraj na Engleze, sa snimanja

Uloge u ovoj TV drami poverene su mladom studentu glume Denisu Muriću, kao i dvojici diplomiranih mladih glumaca - Ivanu Ninčiću i Marku Vasiljeviću.

urednik drame: Marko Novaković
mentor projekta: prof. Goran Peković
reditelj: Maša Šarović
scenarista: Marko Marković (po istoimenoj drami Vladimira Đurđevića)
producent RTS: Goran Radić
producent FDU: Martina Krivokapić
direktori fotografije: Aleksa Radunović i Predrag Gavrilović
scenograf: Matija Jokić
kostimograf: Kristina Savić
kompozitor: Lazar Đorđević
montažeri: Olga Košarić i Kristina Todorović
snimatelj zvuka: Uroš Todorović
dizajner zvuka: Milan Antić
proizvodnja: Radio-televizija Srbije i Fakultet dramskih umetnosti 2018. godine

broj komentara 0 pošalji komentar