60 najlepših narodnih pesama

U fokusu trećeg izdanja jedinstvenog igrano-zabavnog šou programa je Radio Beograd - sa pravom smatran za medij koji je jedan od poslednjih "čuvara vatre" stare domaće narodne muzike.

Milan Popović, Bojana Marković i Nenad Kamidžorac Milan Popović, Bojana Marković i Nenad Kamidžorac

Dok Bojana i Milan u TV studiju budu predstavljali izbor najlepših narodnih pesama za koje će gledaoci moći uskoro da glasaju, u drugom delu Srbije - minijaturni kazan za rakiju zadimio je kuću Cojleta Manojlovića, vernog gledaoca RTS-a...

On i pevač Raša Pavlović peku svojih 15 litara "vatrene vode" za ličnu upotrebu, pokušavajući istovremeno da prate o čemu u emisiji govore Milutin Popović Zahar i Dragoslav Mihajlović-Kanarinac i šta će sve pevati najpopularniji pevači u novom izdanju emisije, posvećene Radio Beogradu. Međutim, Raša i Cojle ne uspevaju da drže stvari pod kontrolom i uviđaju da je praćenje emisije pod tim okolnostima gotovo neizvodljivo...

U studiju RTS-a biće i "radijski voditelj iz prošlog veka", etnomuzikolog i novinar Nenad Kamidžorac. Osim starih radijskih mikrofona i radio opreme, pokazaće i drevnu foto-dokumentaciju o istorijatu naše narodne muzike i Radio Beograda... A objasniće i zašto je, između ostalih doneo i neke gramofonske ploče koje su izgrebane ekserom?!

Na zadovoljstvo poklonika narodne muzike, a povodom šest decenija postojanja TV Beograd/ Radio-televizije Srbije, projekat RTS-a "60 najlepših narodnih pesama" realizuje se multimedijalno: osim televizijske emisije na RTS1 nedeljom u pet popodne, svake subote od 14.00 sati na Prvom programu Radio Beograda biće emitovana i radijska emisija "60 najlepših narodnih pesama".

NAČINI GLASANjA ZA NAJLEPŠE NARODNE PESME:

1. Zvanični RTS Youtube kanal: RTS 60 najlepših narodnih pesama
2. Fejsbuk stranica: 60 najlepših narodnih pesama (@60narodnih)
3. Tviter nalog: @RTS_60narodnih
4. Imejlom: 60narodnih@rts.rs
5. Poštom (adresa: RTS, Takovska 10, Beograd (za emisiju "60 najlepših narodnih pesama")
6. Telefonskim pozivima (tokom radijske emisije subotom): 011/322-5099, 011/ 322-5299

Glasanje za najlepše narodne pesme koje su prirasle vašem srcu, omogućeno je na mnogo načina: poštom (slanjem pisma), elektronskom poštom (imejlom), na zvaničnom jutjub kanalu emisije, putem zvaničnih naloga emisije na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter i telefonskim pozivima, tokom istoimene radijske emisije subotom na RB1.

Glasanjem do kraja serijala, gledaoci će izabrati "najbolje od najboljih" - 60 najlepših pesama narodne muzike svih vremena. Stručni savet TV serijala "60 najlepših narodnih pesama" prirediće izbor od 500 pesama, uvažavajući sve pristigle predloge gledalaca.

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Muzički urednici: Jovana Dukić i Dušan Šukletović
Scenario po ideji Milana Popovića
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

Dragica Radosavljević Cakana Dragica Radosavljević Cakana

 

broj komentara 0 pošalji komentar