Autoportret: Nada Popović Perišić

Slikajući svoj autoportret, Nada Popović Perišić je želela da gledaocima otvori neke dimenzije posmatranja i shvatanja medijskih slika za koje kaže da "nisu nevine već da čovek mora da ume da ih tumači".

"Kao saradnica na emisiji posvećenoj "odslikavanju" njenog autoportreta, Nada Popović Perišić bila je izuzetno zanimljiva, saradljiva i vrlo inspirativna. Ako bih analizirala sve autoportretiste - ugledne ličnosti naše kulture i umetnosti sa kojima sam do sada pripremala "Autoportret" - čini mi se da sam od Nade najviše naučila.", poverila je za internet portal RTS-a Tijana Paunković, urednica emisije.

U trećem izdanju nove TV emisije "Autoportret", Nada Popović Perišić govorila je o svom revoltu protiv nekih nametnutih ženskih uloga u konzervativnom društvu i načinima na koje se ona još kao devojčica igrala sa takvim modelima.

Novinarki Radmili Stanković odgovarala je na pitanja iz vremena svog ministrovanja, poverila je kako lift na njenom fakultetu može da bude tajno mesto, ukoliko se teskoba malog prostora iskoristi za dobijanje pravih informacija od studenata sa kojima se slučajno našla u liftu...

Urednik treće emisije "Autoportret" je Tijana Paunković, scenarista Nataša Drakulić a reditelji Miodrag Kolarić i Igor Basorović.

"Autoportret" je TV program koji inovira standarde televizijskih programa iz kulture i nudi atraktivnu formu televizijskog izraza koja će sigurno privući vašu pažnju.

Gosti - domaćini prve sezone emisije "Autoportret": Miki Manojlović, Mirjana Karanović, Sergej Trifunović, Svetlana Ceca Bojković, Branislav Mitrović, Milan Vlajčić, Matija Bećković, Nada Popović Perišić, Zoran Erić, Bojan Suđić, Miodrag Tabački i mnogi drugi.
"Autoportret" uvodi nove standarde u kreiranju programa.

Pozivamo vas na izložbu autoportreta ključnih ljudi srpske kulture i umetnosti! Posmatrajte svet očima onih koji stvaraju, menjaju i provociraju!

Scenaristkinje: Nataša Drakulić, Tamara Baračkov i Kristina Đuković
Režija video sekvenci/TV priloga: Igor Basorović, Milan Jovanović, Katarina Rogić, Ivan Milanović
Reditelji u studiju: Darko Kamarit, Ivan Milanović Vanja i Miodrag Kolarić

Urednice emisije: Tijana Paunković i Snežana Stamenković Jojić 
Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS je Nebojša Bradić.

"Autoportret", RTS 1, ponedeljkom u 22.00

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 14. sep 2017, 12:19)
Vesna [neregistrovani]

Bravo

Srecna sam sto tako dobro radite svoju emisiju i imate izvanredne goste

(ponedeljak, 22. feb 2016, 22:55)
Goran Jovanovic [neregistrovani]

Pohvale

Konačno jedna više nego odlicna emisija na nacionalnoj frekvenciji. Gosti od kojih se ima sta čuti i naučiti.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 22:17)
anonymous [neregistrovani]

Nada

Svaka čast na izboru gosta.