Edu global

Stručnjaci su na Kongresu održive arhitekture u Beogradu razmenili znanja i iskustva iz oblasti upotrebe zelenih tehnologija u ekološkoj gradnji. Naučnici iz Španije otkrivaju kako građevinski otpad pretvoriti u građevinski materijal budućnosti.

Na stadionu u Klagenfurtu postavljena je instalacija umetnika Klausa Litmana iz Bazela pod nazivom "Za šumu: neprekidna privlačnost prirode". Postavljeno je oko 300 stabala, od kojih su neka teža i od šest tona. Sa ciljem da se stvori utisak prirodne centralnoevropske šume.

Za ozelenjavanje naše neposredne okoline potrebno je malo odvažnosti, mnogo kreativnosti i dovoljno međuljudske solidarnosti. Analizirali smo ulogu i značaj ozelenjavanja javnih gradskih prostora.

Novi izveštaj Međunarodne finansijske korporacije podržava inovacije i poziva na učešće privatnog sektora kako bi se ubrzala masovna zamena generatora fosilnih goriva solarnim alternativama. Posetili smo radionicu na Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa posvećenu solarnim elektranama.

Gde idu ptice koje više ne mogu da polete? Posetili smo centar za zbrinjavanje životinja u Beo-zoo vrtu.

Urednik serijala: Jelena Radović Jovanović

broj komentara 0 pošalji komentar