Magazin Srbija na vezi

Gosti u studiju Rastko Janković, pomoćnik direktora Uprave za saradnju s dijasporom, Milan Božić predsednik fondacije "Mladen Selak", slikar Miloš Šobajić i muzičar Srđan Marjanović.

Kičener i Vaterlo, gradovi 70-tak kilometara udaljeni od Toronta, gotovo su se spojili pa je i obeležavanje osam vekova autokefalnosti SPC u Kanadi počelo u crkvi Svete Trojice u Vaterlou a završeno svečanom akademijom i banketom u sali kraj crkve Svetog Đorđa u Kičeneru. Brojni gosti i bogat kulturno - umetnički program uveličali su praznik u Eparhiji Kanade. Iz Toronta izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Sajam medija dijaspore, Konkurs za finansiranje projekata srpskih udruženja i klubova, novi udžbenici za decu iz dijaspore, samo su neke od tema o kojima ćemo razgovarati sa pomoćnikom direktora Uprave za saradnju s dijasporom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Rastkom Jankovićem.

Tačno 165 godina od rođenja Mihajla Pupina njegov rodni Idvor, Fondacija "Selak" i Matica srpska obeležili su dodelom nagrada mladim olimpijcima znanja, profesorima i istraživačima. Gost emisije predsednik fondacije "Mladen Selak" Milan Božić.

Grčko ostrvo Kefalonija ovih dana bilo je obojeno srpskim bojama. Poznati i svetski prizanati slikar i vajar Miloš Šobajić postao je počasni građanin Argostolije. Planirano je i da u kući iz 12. veka u ovom gradu, bude otvoren i prvi kulturni centar Srbije u Grčkoj koji će nostiti ime Miloša Šobajića.

Muzički gost Srđan Marjanović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar