Edu global

Novo izdanje magazina "Edu global", koji priprema Redakcija ekološkog programa, donosi uvek aktuelnu temu o sezonskim alergijama. Bavili smo se raznim prirodnim fenomenima, predstavili lepote dalekih predela, ali i ukazali na velike probleme i izazove sa kojima se susrećemo u konstantnoj borbi za zaštitu životne sredine.

Klimatske promene donele su nam i poremećaj u sezoni alergije pa ona sada počinje ranije i traje duže. Prve, u najmanju ruku neprijatne, simpotome možemo da osetimo već početkom marta a polenska groznica ponekad potraje sve do kraja oktobra. Da li je polen kriv za sve ili jer reč o mnogo većem problemu, pitali smo doktora Sašu Milićevića pedijatra alergologa i dr Anu Ljubičić iz Agencije za zaštitu životne sredine. Posle decenija koje su obeležile migracije iz sela u gradove u Srbji se polako menjaju stvari. U Edu globalu videćete kako je porodica, sa petoro dece, ubrzani gradski život zamenila mirnim, fizički napornijim, ali duhovno stabilnijim životom u Krivoj Reci. Zašto je u Francuskoj pokrenut Nacionalni plan za zaštitu delfina jedna je od tema kojima smo posvetili pažnju ali, to nije sve...

Saznaćete i kako je Danska na odličnom putu da ostvari svoj cilj i da do 2020. godine celokupnu poljoprivrednu proizvodnju pretvori u organsku. Sa raznih strana sveta pristigle su nam očaravajuće slike prifordnih fenomena poput cvetnog tepiha u Kaliforniji i polja šafrana u Nacionalnom parku Tatre na granici Slovačke i Poljske.

Urednik Nataša Nešković

broj komentara 0 pošalji komentar