Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Žena koja je pobedila sistem

Posle dvadeset godina života u Americi, Gordana Šifaneli došla je na proslavu mature kada se ponovo susrela sa svojom generacijom. Dipolomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je završila i posdiplomske studije.

Tokom NATO bombardovanja 1999, u Beogradu je srela svog budućeg supruga Amerikanca koji je strpljivo čekao tri meseca da se Gordana odluči da li će ostaviti sve i poći sa njim u novi život nakon tako kratkog poznantva. Odlučila se... i u svoju zemlju nije dolazila 20 godina.

U Americi je zasnovala porodicu i uspela u onome u čemu retko ko - postala je najmađi finansijski savetnik žena u poznatoj korporaciji gde je naučila kako se isteruje pravda, ali i kako da sa jednom od najvećih svetskih kompanija izađe na kraj. Ostvarila je svoja prava i tako započela specifičnu karijeru, izborivši se sa nizom administrativnih teškoća. I sama je prošla kroz proces dokazivanja pravde i postala ekspert za savetovanje u slučajevima sličnim njenom. Doktorirala  je pravo i pobeđivala u sudskim postupcima protiv najvećih finansijskih kuća koje su u svom timu imale i po nekoliko advokata.

Kaže da su mnoge prepreke premostive ako je čovek optimista i to govori i svojim studentima. Svojim velikim uspehom smatra i to što je pozvana da predaje na jednom uglednom državnom univerzitetu. Danas ima firmu u Merilendu, koja nosi njeno prezime i bavi se advokaturom i finasijama.

Njen rad "Berzansko poslovanje i finansijske transakcije na berzi" kao i knjiga "Berzansko poslovanje robnim derivatima" koju je objavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 1997. godine, prema njenim rečima, smatra se pionirskim delom na našim prostorima, jer se u to vreme o ovoj temi nije govorilo u Srbiji. 

Gordana Šifaneli ima trojicu sinova, udata je za Marka koga je upoznala u Beogradu i čiji koreni dopiru do Sicilije.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]