Studio znanja: Lenjost

Šta je uzrok lenjosti? Da li je ona urođena ili je stičemo tokom života? Kako treba da se ponašamo kada nam "zakuca" na vrata? Koje oružje i alate možemo iskoristiti u borbi protiv nje? I da li je u pojedinim trenucima sasvim u redu i da joj se prepustimo?

Kako lenjost i pasivni način života utiču na naš organzam i zdravlje objasniće nam doktor medicine Aleksa Živković iz Doma zdravlja "Simo Milošević". Da li su za lenjost krivi geni i hoće li jednog dana biti magične pilule koja bi nam pomogla da se ove osobine rešimo rećiće nam genetičar Danijela Vučićević iz Centra za promociju nauke. "Priroda se sveti čoveku koji radi protiv nje", kaže naš gost koji će nam otkriti da li se možda jedna od formula protiv lenjosti krije u sportu - prof. dr Vladimir Koprivica sa Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla".

Šta je zapravo lenjost, da li je zarazna, postoji li iko ko je imun na nju, kako je psiholozi tretiraju i šta sve krijemo iza ove osobine koju često čak poistovećujemo sa hedonizmom rećiće nam psihološki savetnik, prof. dr Aleksandra Đurić. Svaka nagrada podstiče nas na to da budemo bolji, a što je nagrada veća, više ćemo se potruditi i tu dolazimo do motivacije. Kako da pomoću različitih tehnika, ali pre svega ljubavi ostvarimo svoje ciljeve i savladamo lenjost pokazaće nam pisac i trener ličnog razvoja, Ivana Kuzmanović.

Motivacijom se protiv lenjosti bori i neko ko će nam objasniti kako da uz minimalni trud i utrošeno vreme u poslu i radu postignemo maksimalne rezultate - sertifikovani master trener u poslovnom svetu Časlav Mančić. Časlav ovog puta nije došao sam već je doveo i naše najmlađe goste koji sede u publici i od kojih ćemo naučiti mnogo izuzetno brzih, efikasnih i korisnih stvari. Oni dolaze iz "Škole brzog čitanja i mudrog učenja".

U "Studiju znanja" će nam se pridružiti i fitnes instruktori Marko Mažar i Sanja Kocić koji će nam na praktičnim primerima pokazati kako podstiču ljude da vežbaju i suzbiju lenjost. Naš gost je ove nedelje i neko za koga slobodno možemo da kažemo da je izuzetno vredan, uporan, inteligentan i nikako lenj. Jakov Jeličić dolazi iz Brusa, donosi nam brojne pehare i medalje, savršeno slaže Rubikovu kocku i svira frulu, a ima samo 13 godina.

Urednik "Studija znanja": Zoran Živković
Urednik emisije i voditelj: Ivana Milenković
Kovoditelj: Vinka Marinović
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 23. feb 2019, 07:42) - Djolenonymous [neregistrovani]

Janko brus

Bravo za emisiju bravo za janka genije iz jelicica