Festival nauke 2018: Zemlja budućnosti

Najveći naučni festival u Jugoistočnoj Evropi održavo se pod sloganom "Zemlja budućnosti" sa ciljem da preispita budućnost naše planete, ali i ponudi naučna, ekološka i održiva rešenja za generacije pred nama.

I sve to, kao i prethodnih godina, uz mnogo zanimljivih eksperimenata, uzbudljivih izazova i najnovijih naučnih trendova koje u Beograd su doneli naučnici iz celog sveta.

Ljubitelji svemirskih avantura mogli su da odsednu u orbitalnom hotelu poznatijem pod nazivom "Svemirska stanica". Posetioci koji umesto svemirskih više vole putovanja kroz vreme, otkrili su kako da se prošetaju kroz različite istorijske epohe uz svega nekoliko plesnih koraka. Oni kojima je pak draže istraživanje naše planete, dobili su pregršt saveta za boravak u prirodi bezbedan kako po ljude, tako i po ostali živi svet. Korisne preporuke na Festivalu nauke pronšli su svi oni koji prirodom žele da oplemene svoj gradski život, a pojam reciklaže je dobio sasvim novo značenje na velikom igralištu gde su u novi život vraćene stare, zaboravljene sprave za vežbanje.

Urednice emisije: Milica Momčilović i Ivana Kovačević
Voditelj: Dragana Daničić

broj komentara 0 pošalji komentar