Vavilon

Januarski Vavilon tradicionalno otvara prilog sa proglašenja Ninove nagrade. U Vavilonu ćete imati prilike da čujete sve ono što su članovi žirija govorili o svojim dilemama, glasanju i konačnim izborima, kao i gotovo sve što je ovogodišnji dobitnik, Vladimir Tabašević, rekao u prvim minutima nakon proglašenja.

U svetu prevodne književnosti, objavljene su dva izuzetna naslova, Izabrane pesme En Sekston o kojoj govori anglistkinja, prof. dr Vladislava Gordić Petković i novi roman Tomasa Pinčona, Probna faza o kome govore pisci Marija Pavlović i Srđan Srdić.

U toku je i veliki projekat Zadužbine Ive Andrića, rad na kritičkom izdanju dela Ive Andrića o čemu govori prof. dr Zorica Nestorović, rukovodilac projekta.

Muzičar - pisac je ovoga puta Vladan Miljković, član grupe Deca loših muzičara, koji je objavio knjigu poezije u novoosnovanoj Izdavačkoj kući, Enklava. O Enklavi govori njen osnivač, pisac Zvonko Karanović.

Osmišljava i uređuje: Jasmina Vrbavac
Režija: Marko Šotra.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vavilon Vavilon

Autor:
Jasmina Vrbavac

Vavilon je elitna mesečna emisija o savremenoj književnosti koju je 2001 godine osmislila Jasmina Vrbavac i uređuje je u okviru Redakcije za kulturu. [ detaljnije ]