Magazin Srbija na vezi

U nedelji kada se u Srbiji i širom sveta u srpskim domovima slavi Sveti Nikola, u krugu porodice i prijatelja, u emisiji Magazin Srbije na vezi, govorimo o postu, trpezi u vreme slavlja koja su pred nama, i zdravlju uopšte. Gost emisije, prof. dr Vesna Dimitrijević Srećković, endokrinolog sa Instituta za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KCS.

O značaju očuvanja srpskih hramova širom sveta, kao svedoka postojanja našeg naroda na tim prostorima, često govorimo u emisijama. Ovoga puta vodimo vas u najstariji hram u Beogradu, crkvu Svetog Nikolaja u Zemunu, posvećenu svecu koga Srbi najčešće slave.

O načinu na koji Ansambl "Kolo" već više decenija, pesmom i igrom, predstavlja kulturu i tradiciju našeg naroda kod nas i u svetu, govori prvi čovek ove kuće, Vladimir Dekić. Pred veliki novogodišnji koncert, 26. decembra u Beogradu, Ansambl "Kolo" će nastupiti u našoj emisiji, u originalnoj koreografiji, nošnji...

Manastir Petkovica na Fruškoj Gori, nadomak Šišatovca, po mnogo čemu je specifičan. Zahvaljujući vrednim monahinjama, ljudima dobre volje, velikoj pomoći vojske, živi novi život. Kako obnavljaju ovu svetinju čije se freske izučavaju na Sorboni u Francuskoj, za našu emisiju govori, igumanija Antonina.

Branislav Bane Krstić i Garavi sokak pre novogodišnjeg koncerta koji je zakazan 25. decembra, na Kolarcu, nastupiće u našem studiju. Muzički CD posvećen deci, "Spavanje nije zavitlavanje", predstaviće najmlađoj publici.

Urednik emisije: Suzana Gvozdenović Puzović
Reditelj: Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar