Pravo na sutra: Škola baleta i mladi glumci

U Domu kulture u Gračanici održavaju se brojni kulturni sadržaji i različite manifestacije na kojima često učestvuju i najznačajnije ličnosti iz kulturnog i javnog života naše zemlje.

Veliko interesovanje je izazvala škola baleta na Kosovu i Metohiji koja je osnovana početkom godine. U selu blizu Prištine sa decom u tri starosne grupe radi baletska umetnica i pedagog iz Beograda Lidija Pavlović. Baletu se, pored dece, raduju i roditelji koji u početku nisu mogli da poveruju da će balet ozbiljno da zaživi u njihovoj sredini. Posle nekoliko meseci intenzivnog rada polaznici škole baleta pripremaju se za svoj drugi javni nastup.

U drugoj sali glumci Amaterskog pozorišta "Janićije Popović" imaju svoju probu. Poput profesionalaca izlaze na scenu i ne znaju za tremu. Iza sebe imaju zavidan broj predstava. Nedavno su gostovali u Subotici odakle nose velike profesionalne ali i lične utiske. Napeta i nesigurna atmosfera koja prati njihov život u kosovskom društvu utiče na sve sfere života.

Zato su kulturna dešavanja važna i preko potrebna. Entuzijazam koji ih krasi pokazuje njihovu zrelost koju su stekli zbog svih okolnosti koje ih prate na Kosovu i Metohiji. Planovi za budućnost su kažu veliki a najveća želja im je da budu slobodni. U Prištinu ne odlaze jer tamo kažu za njih mesta nema.

Autor emisije Svetlana Vukmirović
Snimatelj Aleksandar Stipić
Tonski snimatelj Miroslav Radišić
Realizacija Biljana Erdeljan

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 08. nov 2018, 21:12) - Драганче [neregistrovani]

Победа

Свака част, уживали смо са породицом уз емисију. Поздрав за екипу ртс-а из Грачанице