Stranac u Srbiji: Elena Stanisavljević

Da se lako prepoznaju i ukrštaju različite kulture preko umetnosti, muzike najviše, videli smo i u dosadašnjim emisijama "Stranac u Srbiji". Ruskinja Elena Stanisavljević će nam pokazati kako se kroz muziku daje i isto tako dobija zauzvrat, i to, dubinskom verom u ljude.

Misionarka ruske pesme i poezije u Srbiji, Elena sa pesnikinjom Mirom Bulatović i prevodiocem ruske bardovske poezije Milivojem Baćevićem obilazi uz gitaru srpske gradove. Oni nastupaju u domovima kulture, u domovima za stara lica, u Udruženjima ratnih invalida, u Udruženju književnika, u Udruženju vajara, u Kući Đure Jakšića, u Ruskom domu, svuda gde ih zovu ljubitelji ruske kulture.

Elena je došla iz Astrahana, ruskog grada pored Kaspijskog mora, pre dvadeset četiri godine u Beograd. Nostrifikovala je diplomu Muzičke akademije i zaposlila se kao korepetitor u Baletskoj školi "Lujo Davičo", gde i danas radi. Elena uživa sa svojim učenicama na časovima karakternih igara, što je kamera i zabeležila. Kako sklapa prijateljstva u Srbiji i kako muzičari odmah privuku jedni druge rećiće nam Elena u emisiji, a pokazaće nam zajedničkim nastupom sa muzičarem Draganom Lučićem. Zašto voli da peva ruske romanse na srpskom jeziku i zašto ima nostalgiju za Srbijom čim je napusti, govoriće Elena u ovom izdanju emisije.

"Imam jednu ljubav do kraja života - Srbiju." Zaključuje Elena Stanisavljević u emisiji "Stranac u Srbiji".

Autor i urednik - Ranka Jakšić
Reditelj - Ivana Stivens
Snimatelj - Hadživladan Mijailović
Tonski snimatelj - Slaviša Petrović
Montažer - Milica Živojinović
Obrada zvuka - Nebojša Dragićević
Muzički urednik - Vladana Marković
Organizator - Dušica Hovjecki

broj komentara 0 pošalji komentar