Igra

Druga epizoda: Arkadi otkriva još dva imena na sovjetskoj listi - brutalnog dvostrukog agenta - Toma Malorija, koji je trenutno u zatvoru i ne može da deluje, što za MI5 znači jedan korak bliže sprečavanju Operacije Staklo.

Drugo ime je Valeri Parkvud, premijerova sekretarica. Tata ipak namešta da Malorija puste iz zatvora kako bi on kontaktirao Valeriju i odao joj neke informacije, što on i čini... Prateći ga, tajni agenti MI5 saznaju njegove dalje kontakte i veze...

Elegantni, napeti, špijunski triler, smešten u vreme Hladnog rata, o "nevidljivoj borbi" koju je vodila britanska tajna služba MI5, subotom i nedeljom na Drugom programu RTS-a. (The Game, 2014)

London 1972. godine. Džo Lamb je mladi operativac iz službe MI5. Pre godinu dana Džo je napravio ozbiljan propust zbog ljubavne veze sa ruskim špijunom Julijom i poljuljao svoj ugled i građenje karijere. On je pokušao da pobegne u Sovjetski Savez, ali su njegovi planovi osujećeni, bio je uhapšen, a ženu koju je voleo ubio je KGB.

Džou je zbog dezerterstva život bio ugrožen, ali je njegov nadređeni odlučio da mu pruži šansu i postupke mladog operativca je opravdavao navodnom taktikom, koja je bila deo čitave tajne operacije.

Kada MI5 saznaje da postoji strašna sovjetska zavera koja se vodi pod šifrom Operacija "Staklo", harizmatični ali paranoični šef agencije, poznat pod jednostavnim nadimkom Tata, okuplja tajno komisiju špijuna i obaveštajnih agenata da to istraže. Jesu li oni najbolji? Ili su jedini kojima veruje u svetu u kom su dvostruki agenti, tajne i laži normalna pojava?

Džo prihvata da bude član grupe koja je dobila težak zadatak da prati tajnu operaciju "Staklo" i usput, kroz brojne izazove, upoznaje nove kolege: ambicioznog državnog službenika Bobija Voterhausa, agenta i analitičara Saru, njenog muža inženjera Alana, detektiva Džima..

Tačna narav pretnje nije jasna. Znaju samo da su Sovjeti ponovno aktivirali pritajene agente po celoj Velikoj Britaniji i svima im dali zadatke.

U svakoj epizodi ekipa dobija novo ime s popisa. Svako ime je novi izdajnik koga treba istražiti, misija u nepoznato i korak bliže otkrivanju Operacije "Staklo".

Uloge: Pol Riter, Viktorija Hamilton, Džonatan Aris, Šon Dulej...
Režija: Tobi Vajthaus

broj komentara 0 pošalji komentar