Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Što vidim, ne vidim, Miodrag - Miki Stojičić

"Sa Mikijem Stojičićem sam uradila verovatno jednu od svojih značajnih emisija. Uspela sam da ga zaintrigiram da sa mnom krene na put u Berlin kako bi snimio intervju sa sinom atentatora na Hitlera, grofom fon Štaufenbergom.

Sećam se da sam bila zadivljena njegovim obrazovanjem, razumevanjme istorije, osetljivošću kojom je ovaj delikatan susret zabeležio kamerom, sa neverovatnim stepenom profesionalnosti, poštujući svaki segment ove neverovatne ispovesti", ovako autorka emisije Mira Adanja-Polak objašnjava svoj susret sa Mikijem Stojičićem, izuzetnim snimateljem, profesionalcem koji je radio za vodeće svetske televizije - BBC, NBC, RAI 1,2,3, japansku televiziju i mnoge druge.

Posle tog intervjua je nestao i dugo ga nije bilo. Bio je više puta u Libanu, Kurdistanu, Čadu, Avganistanu, Tunisu. Snimao je Gadafija koji je tom prilikom obećao da će dovesti kamile u Beograd što je i uradio.

Javljao se sa mnogih ratišta i u jednom kratkom boravku u Beogradu prihvatio je razgovor za emisiju "Ekskluzivno" o tome što ga nema, gde je sve bio, šta je sve video, čega mu je žao, šta misli o svom poslu, dokle će raditi...

Govorio je o ratnim strahotama koje je doživeo, o svojim dilemama, i svemu onome o čemu retko kad govori. Proputovao je svet i bio na onim mestima odakle su samo stizale strašne slike rata i razaranje.

Emisija govori više slikom, a manje rečima jer Miki Stojičić nije u stvari pričljiv čovek. Mnogo toga je video i vremenom postao još ćutljiviji...

broj komentara 0 pošalji komentar