Dozvolite...

Zašto vojna lica nose brkove, ko su Šerman i Paton iz Sremske Mitrovice i kakva je budućnost preduzeća "Zastava oružje" iz Kragujevca, otkrivamo u najnovijem izdanju emisije "Dozvolite..."

U novoj 51. sezoni emitovanja, "Dozvolite..." vam donosi još zanimljivije priče o vojsci i sistemu odbrane, kao i novosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Videćete kakva je sadašnjost i budućnost preduzeća "Zastava oružje" iz Kragujevca. Oružarska firma iz Šumadije je jedan od retkih primera kompanije koja ne može da zadovolji tražnju za svojim proizvodima na svetskom tržištu. Nažalost, razlog je sve veći broj sukoba i ratova u svetu, ali i kvalitet naoružanja koje prave kragujevački oružari. "Zastava oružje" je i jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji i videćete na koji način će ovaj problem biti rešen.

Po prvi put u javnosti donosimo vam priču o brkovima u vojsci. O ovoj temi govori nam major Duško Nenić, jedan od retkih ljudi u maslinasto zelenoj uniformi koji i dalje nosi brkove. Nekada su brkovi bili prepoznatljivi za vojna lica, a danas u retkost. U drugim zemljama postoje i različita pravila, ali i zabrane nošenja brkova.

Saznaćete i ko su Šerman i Paton iz Sremske Mitrovice, kao i šta povezuje ovaj vojvođanski grad i slavnog glumca Arnolda Švarcenegera.

Emisiju možete pratiti i na fejsbuku, tviteru i jutjubu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 06. sep 2015, 11:42) - anonymous [neregistrovani]

Застава оружје да буде лидер.

Надамо се да ће наставити са модернизацијом и квалитетном производњом, па и извозом оружја, али и попуном (да буде замајац у обнови наших служби) са заставинм оружјем наших војних и полицијских, цивилних служби, као некада.

* За уреднике(Дозволите), ако није проблем , питати у Застава оружју или покренути тему, када ће Србија да има модернизован пиштољ М70 (и М88А) , јер је пиштољ М70 лако одбрамбено службено оружје (као некад Макаров), чини ми се да је тај сегмент запостављен?
И шта би са српским колтом, шкорпионом, да ли се производе?

- Ово питам јер су поменути сегменти запостављени, а имамо нови закон о Обезбеђењу, о другим службама, који захтевају да се носе службени лаки пиштољи или револвери, за одбрамбени случај.

Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]