Kulturni dnevnik

Francuska Akademija lepih umetnosti oprostila se od jednog od najeminentnijih srpskih slikara Vladimira Veličkovića. Koji su ključni problemi domaćeg muzičkog biznisa, tema je Kulturnog dnevnika.

 

 

Kulturni centar Beograda, u svoja tri izložbena prostora, predstavio je nove izložbe. Vodimo vas i u Galeriju Pedagoškog muzeja na postavku Ukrasni motivi na povezima hilandarskih knjiga, autora Aleksandra Ćeklića, u Galeriju Nadežda Petrović u Čačku, na retrospektivu radova Nevene Hadži-Jovančić i u Studentski kulturni centar, na izložbu Andreja Josifovskog Pijaniste. Govorimo o predstojećem 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i ovogodišnjem dobitniku Zlatnog lava u Veneciji - filmu Džoker, koji stiže u domaće bioskope. Povodom svog novog romana Četiri kiše, gost Kulturnog dnevnika je književnica Ljubica Arsić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montazer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]