Jutarnji program

Ako i ovo jutro podelite sa nama, videćete i ovo: U prvom satu emisije videćete prvog srpskog samuraja. Završio je dva fakulteta, govori više stranih jezika, i prvi je i jedini samuraj u Srbiji i regionu.

Tokom protekle decenije na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje" stalno unapređivanje tehnologije u lečenju srčanih aritmija postalo je rutinska stvar. U prethodnih mesec dana uradili su dve jedinstvene procedure, jedna je treća po redu operacija ove vrste  u svetu, a prva u Istočnoj Evropi, a druga prva na Balkanu. Šta će to značiti pacijentima?

Kad je loša godina, pčelari znaju da kažu da je med svima sladak samo je njima gorak. Proleće je pčelarima donelo upravo to, bagrem je podbacio... O tome, ali i urbanom pčelarstvu, problemima pčelara koji im donose pesticidi, posle jutarnjeg dnevnika.

Vasiona je vremenski prostor u kome plovi mnoštvo nebeskih tela i koji postoji nezavisno od ljudskog znanja. Zašto nas svemir fascinira? Koliko znamo, a koliko mislimo da znamo, da li je moguć život na nekoj drugoj planeti, i da li ćemo zaista jednog dana turistički putovati u vasionu, posle pola 10.

Sve je počelo davne 1979-te godine, kada je počela da se razvija bluz scena u Srbiji. Tada je pre ravno 40 godina, Dragan Marković Mare, sa Bluz Kvintetom, počeo javno da nastupa i promoviše ovu vrstu muzike. 1983-će godine, Mare je osnovao "Point Blank" i snimio prvu bluz ploču u Jugoslaviji. Di Luna Blues Band osniva 1989. godine sa Saletom Ranđelovićem Ranđom sa idejom da kroz žive nastupe podele radost muziciranja i ljubav prema bluzu. 40 godina bluza u Srbiji, ali i svoje karijere, obeležiće sutra u Bitef Art Kafeu jubilarnim koncertom, a sa nam u studiju biće odmah posle 10.

Oko pola 11 ugostićemo basketaša Zemuna, koji su 2017-te bili i svetski prvaci, a u finalu prvog turnira u Beogradu pobedili aktuelnog svetskog šampiona ekipu Novog Sada.

I na samom kraju jutro ćemo obojiti zvukom frule - najavljujemo Sabor frulaša u prislonici.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a voditelji Sanja Dragićević Babić i Miša Stojiljković.

broj komentara 0 pošalji komentar