Ovo je Srbija

Meštani Grkljana, sela u blizini fabrike vode u Majdevu, priključeni su na regionalni sistem vodosnabdevanja. Do kraja godine na regionalni vodovod biće priključeno 96 odsto domaćinstava na teritoriji Kruševca.

Kako pronaći posao posle 50-te? Biljana Jovanović i njen suprug ostali su bez posla. Odlučila je da svoju kreativnost pretoči u privatni posao. Od stare odeće, različitih materijala i hartije pravi lutke, ukrasne predmete i drugo. Više u priči Danijele Kocić iz Leskovca.

Na graničnom prelazu Srpska Crnja ne postoje posebne trake trake za cisterne koje prevoze opasne materije. Meštani su, zbog toga, zabrinuti sa svoju bezbednost. Kako bi problem mogao da bude rešen, proverava Simo Budimir iz Zrenjanina.

U požarevačkom Centru za kulturu počinju 15. Amaterkse glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir". Nastupaju pozorišta iz Šida, Smedereva, Gornjeg Milanovca, Kragujevca i Požarevca. Svečanosti prati Aleksandra Marković.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Ivana Miljković i Vesna Manojlović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]