Jutarnji program

Za lep sedmi dan februara imamo dobre ideje. I predloge. Prvi je da jutro provedete uz Jutarnji program.

Da li se zna kako će izgledati sednica Saveta bezbednosti i ko ne želi da vidi šta piše u izveštaju generalnog sekretara te institucije. Šta nadgornjavanje članica do poslednjeg trenutka govori o ugledu institucije čija je namera da se bavi najvažnijim globalnim temama pitamo profesora Darka Tanaskovića. Pitaćemo ga i, ako se broji argumentima, a ne politikom, kakve bi bile šanse Prištine za članstvo u UNESKO u 2019.

Gde se sreću mogućnosti i želje kada je reč o visini penzija. Do kraja godine najstariji sugrađani mogli bi da budu obradovani većim iznosom na čeku. Po kojoj računici bi ta povišica mogla da se računa, reći će nam Nikola Altiparmakov iz Fiskalnog saveta.

Na povišice, to jest veći budžet za projekte mogu da računaju i naučnici i autori projekata iz oblasti obrazovanja, sporta i života mladih. Šta donosi program ERASMUS PLUS, čiji je Srbija od ove nedelje punopravni član. To nam pojašnjava ministar prosvete Mladen Šarčević.

Budućnost kreće s juga. O kakvoj je kampanji reč videćemo u Vranju, jednom od prvih gradova koji će obići predsednik Srbije. Šta u direktnom susretu planiraju da ga pitaju meštani Pčinjskog okruga?

Kako se čuvamo da virus gripa ne krene za nama, a kako čuvamo druge da naš virus ne ode kod njih?

Kako su noć proveli Lozničani, i da li su preživeli loznički strujomeri? Naš reporter proverava stanje brojila, ali i da li je uhapšen besni napadač na strujomere.

Hari Poter ima stotine miliona obožavalaca širom sveta. Neki od njih su jutros sa nama u studiju. Kakvim ih magnetom mami ovaj "čarobni dečak"?

Čačak ima svog kralja. A on više ne svira sam. Kralj Čačka dolazi nam, svira i peva pred kraj emisije.

Voditelji Branko Veselinović i Dragana Kosjerina

Urednici emisije: Vanja Ratković i Nada Gogić

broj komentara 0 pošalji komentar