Oko specijal - Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Može li se ignorisati Rezolucija 1244, da li će novi jednostrani akt Prištine o formiranju vojske naići na osude ili ravnodušnost na Ist riveru.

U Savetu bezbednosti UN večeras će se razgovarati o bezbednosti na Kosovu i Metohiji posle odluke parlamenta u Prištini da formira vojsku i ministarstvo odbrane.

Predviđeno je da se Savetu obrate predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači, a da se potom za reč jave zainteresovani ambasadori zemalja članica SB.

Da li je Prištini zaista dozvoljeno da krši sve dogovore pa i Rezoluciju 1244 i šta Srbija po tom pitanju može da preduzme?

Šta u političkom smislu znači odluka o formiranju vojske, kako ona utiče na bezbednost i postoje li diplomatski načini da se ona poništi?

Ima li Priština spoljnu podršku u odbijanju zahteva EU da ukine takse za proizvode iz Srbije i koliko dugo to opiranje može da traje.

O tome u emisiji Oko govore ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, profesor Ivo Visković i novinar Miroslav Lazanski.

Iz Njujorka se uključuje dopisnik RTS-a Nenad Zafirović, a u okviru emisije biće prenošena obraćanja predsednika Srbije i Kosova.

Emisiju vodi Zoran Stanojević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]