Oko magazin: Politička geografija Srbije

Šta znače neverovatni brojevi koje je Srpska napredna stranka ostvarila u Doljevcu, kako je došlo do pobede od 57 razlike u Lučanima a kakvu poruku šalje veliki broj nezadovoljnih građana koji šetaju ulicama Beograda?

Vanredni izbori u četiri opštine na četiri kraja Srbije i protest opozicije u Beogradu obeležili su političku scenu Srbije proteklog vikenda. Šta znače neverovatni brojevi koje je Srpska napredna stranka ostvarila u Doljevcu, kako je došlo do pobede od 57 razlike u Lučanima a kakvu poruku šalje veliki broj nezadovoljnih građana koji šetaju ulicama Beograda? Šta posle ovog vikenda u Srbiji više neće biti isto?

I Srbi u Hrvatskoj kao i svi Srbi u regionu pažljivo prate dramu na Kosovu i Metohiji. Posle formiranja Vojske Kosova mnogi su skloni da prave zlokobne paralele sa akcijama hrvatske vojske od pre 23 godine i mogućim akcijama novoformirane vojske u Prištini. O tome ali i o problemima s kojima se svakodnevno susreću u susednoj državi - lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac govori za Oko magazin.

Nekada su se na beogradskoj berzi obrtali milioni evra. Ovih dana promet na srpskom tržištu kapitala je nekoliko desetina hiljada evra, što je vrednost prosečne garsonjere na periferiji Beograda. Zašto je Beogradski berza danas u tako nezavidnoj situaciji i posle 10 godina krize na berzi kako izgledaju vukovi sa srpskog vol strita?

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]