Plava ptica

Koju je državu nevreme spasilo rata, zašto kaktusi žive baš u pustinji, šta je to palma od novina i da li postoji bela duga saznaćete ako budete sa nama u subotu 22. decembra 2018. godine u 12.05 na Prvom programu Televizije Sbije.

Nered u studiju, plavoptičasti let samo što nije počeo, Osman u panici. A Borka ne priskače da pomogne i sredi nered, već... suši lak na noktima. I da bi se rešila ova situacija uskače, ko drugi, nego naša i vaša Gospođa Ž, koja za sve, pa i za ovo, ima rešenje.

Pošto su nokti brzo i efikasno osušeni, Osman i Borka su spremni da odlepršaju do Južne Amerike, do države koju je nevreme spasilo rata. Naravno, u pitanju je Venecuela!

U goste nam dolazi ništa manje egzotična gošća, Ruža Pustinjaković, zaštitnica prava kaktusa. Od nje ćemo saznati da bi kaktusi mogli da rastu bilo gde, ali zašto onda rastu uglavnom samo u pustinjama i saksijama? Odgovor na to pitanje će nam dati gospođa Pustinjaković, zato budite sa nama.

Osim toga, saznaćemo još i kako ojačati ramena, kada se i gde pojavljuje duga, koliko ima boja, da li postoji bela duga i najzad - kako se pravi palma od novina. Ugostićemo i naše drugariće iz Novog plesnog centra, koji će nas upoznati sa plesom koji se zove hip-hop.

Dakle, bilo bi dobro da ne propustite naš sledeći let, u subotu 22. decembra u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinja Snežana Popović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitor songova Dragoljub Ilić, animator songova Miloš Gojković, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Boris Milivojević, Andrijana Oliverić i naša počasna gošća - Dušica Novaković.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

broj komentara 0 pošalji komentar