S Tamarom u akciji

Akcija pomoći porodici Jović iz Gornjana

Novica Jović iz sela Gornjane kod Bora, živi sa troje maloletne dece u trošnom objektu koji čine dve prostorije bez kupatila. Porodica živi skromno, svi su uključeni u brigu o domaćinstvu.

Novica radi na železnici i kao nadničar, gde god da ga pozovu. Tokom godina, uspeo je da uštedi nešto novca i u istom dvorištu kupio je još jedan objekat, malo veći. Ipak nije bio u mogućnosti da tu zgradu adekvatno opremi za život porodice - tamo još uvek nema struje ni vode, niti nameštaja...

Dve ćerke i sin pomažu oko odgoja i čuvanja životinja, brinu jedni o drugima, a najstarija ćerka, petnaestogodišnja Snežana sa ocem i nadniči. Maja (12) kuva za porodicu i brine o desetogodišnjem bratu Stevanu. Oko svih kućnih poslova redovno im pomaže i baka - očeva majka Ruža...

Tamaru Grujić i majstore Jovići nisu očekivali jer su verovali da nisu prošli kasting za emisiju, zato što su obe kuće teške za renoviranje.

Ipak, za samo pet radnih dana, Tamara i njena ekipa su uspešno prevazišli velike građevinske izazove: napravljeni su vodovod i kanalizacija u dvorištu, iskopana septička jama, čime je veća kuća osposobljena za stanovanje. Sagrađeno su funkcionalno kupatilo i kuhinja, uvedena je struja, saniran trošni krov. Za sve ove radove, Tamarinom timu pomogli su radnici javno-komunalnog preduzeća iz Bora, ali i komšije koje su imale potrebnu mehanizaciju... Ekipa emisije mučila se i sa promenljivim vremenom, pa je česta kiša remetila tempo radova.

Velika želja tinejdžerke Snežane Jović bila je da poseti "Klub rudara" koji se nalazi 450 metara ispod nivoa zemlje, u Borskoj jami. Tamara joj je želju ispunila a povela je i svoju TV ekipu, na teren gde do sada kamere nisu nikada bile: među rudare koji rade na 750 metara ispod zemlje, na 17 horizontu...

I to nije sve - neustrašiva ekipa emisije "S Tamarom u akciji" popela se i na 1100 metara nadmorske visine, na vrh Borskih stolova!

U ovoj emisiji saznaćete i kako je nastala Brestovačka banja, od čega je bolovao knez Miloš Obrenović i kojim sve izvorima je bogata ova banja.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 13. okt 2017, 22:41)
Nikola, Bor [neregistrovani]

Humanost

Pozdrav za divnu Tamaru i njenu ekipu super radnika. Svaka vam svima čast na svemu i hvala što ste odabrali Bor i okolinu za vašu humanu akciju.

(četvrtak, 12. okt 2017, 20:09)
anonymous [neregistrovani]

Pohvale

Pohvale i divljenje za ideju i radove Puno pozdrava ekipi Svaka cast za ovakve poslove i pomoci Samo pozdrav i pozdrav