Beogradska hronika

Posle jučerašnjeg požara zbog kog je bez struje skoro 3 sata bilo 150 hiljada ljudi, istražujemo ko je odgovoran što je u neposrednoj blizini trafostanice trava visoka dva metra.

Preporuka grada svim preduzećima je da, ako nije hitno, sklone radnike sa ulica dok su ovako visoke temperature. Mogu li preduzeća da poštuju preporuku?

Decenijama je Bulevar despota Stefana bio najzagađeniji deo grada. Gradski statističari sada imaju malo drugačije podatke.

Arheolog Adam Crnobrnja gost je "Beogradske hronike". Ugostićemo i Tihomira Stanića, prvi put u ulozi profesora. Upoznaćemo vas i sa 71-godišnjim Draganom Vukićem, koji je sedam puta peške prešao Svetu goru.

"Beogradska hronika" će nagraditi jednu porodicu danom na Avali. Ručak, obilazak tornja i prevoz poklonićemo nekom od gledalaca koji napišu nešto o sebi i pošalju na e-mail beogradski_program@rts.rs

Urednice emisije Vesna Kuzmanović i Rada Đurić

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. dec 2019, 16:48) - anonymous [neregistrovani]

Liftovi u kvaru

Poštovani,
Treba nam Vasa pomoc. U Jurija Gagarina 144 (zgradi sa jedanaest spratova) već mesec i po dana ne radi veliki lift uz objašnjenje da fali "neki deo", a poslednjih dana je i mali lift u kvaru.
Poprave ga svaki dan, ali u roku od sat/dva nakon popravke, lift se opet pokvari i tako u krug.
Ja konkretno imam jedno dete od dve godine i blizance od dva meseca i napolje nismo izašli poslednje dve nedelje, a pre toga smo jedva uspevali da siđemo malim liftom i rasklopljenim kolicima..
Takođe u ulazu ima i starijih ljudi koji uz pomoć štapa jedva uspevaju da dođu do svog stana.
Prinuđeni smo da se obratimo Vama u nadi da će se ubrzati proces popravke

Pozdrav,
Majka koja samo želi da prošeta decu na svežem vazduhu.

(nedelja, 15. dec 2019, 13:54) - Gradjani Bulevara kralja Aleksandra [neregistrovani]

Novogodisnja rasveta u bulevaru

Poštovani,

Voleo bih da znam zašto jedino naša ulica nije okićena ove godine, kao što je bila svih prethodnih. Novogodišnja rasveta je postavljena samo od centra grada do Vukovog spomenika. Da li se mi od ove godine smatramo gradjanima drugog reda, ili postoji razlog neke druge prirode? Verujem da se i ostali gradjani, kao i ja, osećaju veoma uskraćeno i nezadovoljno. Nadam se da Vi imate odgovor na ovo pitanje, a ukoliko ne, da ćete me uputiti u ustanovu kojoj da se dalje obratim.

Unapred zahvalan na odgovoru,
Pozdrav

(sreda, 11. dec 2019, 20:07) - anonymous [neregistrovani]

Beogradske toplane

Postovani
U prethodna dva dana ni nakon vise pokusaaja nije moguce prijaviti putem telefona ocigledno slabo snabdevanje toplotnom energijom u ulici Marka Celebonovica 43 na Bezanijskoj Kosi. Probelm datira vise godina jer stanovi na setom spratu stambene zgrade ne dobijaju toplotnu energiju u potrebnom obimu.

(sreda, 04. dec 2019, 16:56) - anonymous [neregistrovani]

Grejanje

Dobro vece treba nam vasa pomoc. U Pozeskoj 83 nema grejanja od juce ujutru... Vec dva dana nas vozaju da su radovi u toku...Ulaz je pun dece, ja imam dvoje male dece koji su pod temperaturom I povracanjem.... Molim vas da l mozete nesto uciniti. Puno Pozdrava sa hladnog Banovo brda

(ponedeljak, 02. dec 2019, 18:31) - Deki [neregistrovani]

Ulica

Postovani obracamo vam se za pomoc oko resavanja udarnih rupa I nedostatka I do pola kolovozne trake u ulici po starom nazivu Šejkina od broja 33 do 47 a po novom Davorina Jenka. Naime u ulici ne postoji trotoar I ulica je u veoma losem stanju. Obracali smo se opstini za sanaciju kolovoza Ali su nas odbili. Prijavljivali smo Beokomu udarne rupe I opet nista. Licno Sam pisao Ministarstvu Saobracaja I od njíh ni odgovor nisam dobio, slao Sam I sat emisiji I opet nista. Problem datira jos od 2014 godine kada Sam prvi put prijavio Beograd Putu. Od tada do danas nije bilo krpljenja rupa osim kada sami betonom ne zakrpimo. Molimo vas DA Nam pomognete ukoliko mozete. Unapred zahvalni stanari ulice Sejkina u naselju Mirijevo na opstini Zvezdara.

(sreda, 31. jul 2019, 17:22) - građani u problemu [neregistrovani]

komunalni nered i ne briga

Poštovani,
pošto smo se prethodnih godina, ali i nekoliko meseci unazad u nekoliko navrata obraćali Komunalnoj inspekiciji GO Rakovica, Komunalnoj inspekciji grada Beograda i Kabinetu predesdnika GO Rakovica putem telefona i pisanih dopisa (mejlova), ali očigledno bezuzprešno i prijavljivali komunalni nered, uzgajanje ambrozije na parcelama i skladištenje otpada i sekundarnih sirovina, a Oni na naše pozive i apele nisu reagovali, sada smo prinuđeni da se obratimo Vama u nadi da će se ovim putem čuti za naš problem,a da će se nakon toga pomenute Inspekcijske službe i Institucije, udostojiti i pokušati da reše naše probleme.Ta nada se ogleda u tome da i mi koji izmirujemo sve svoje obaveze i uredno plaćamo poreze i ostala pripadajuća davanja, želimo da živimo kao sav noramalan svet, bez bojazni da ćemo prilikom šetenje imati bliski susret sa nekom zmijom, ( što se nebrojeno puta dešavalo, jer pomenute parcele su rasadnik raznih vrsta gmizavaca) i da ćemo mi i naša deca disati normalno i udisati čist vazduh, a ne alergene koji bujaju i šire se od pomenute amrozije, koje inače ima u velikim količinama.
Tačnije, pomenute lokacije se nalaze u Resniku u ul. Podavalska između kućnih brojeva 39b i 39c i na istima se nalazi veliko neuređeno rastinje, odnosno žbunje i veći broj automobilskih školjki odbačenih u travu. Ovaj mail Vam šaljemo u nadi da ćete nam Vi pomoći u okviru svojih nadležnosti i svojim ličnim autoritetom i omogućiti rešavanje problema, koji datira već duži niz godina.
Unapred zahvalni građani ulica Podavlaska, Rakovački potok i Negotinska ( 30 porodica).

(sreda, 03. jul 2019, 17:01) - anonymous [neregistrovani]

Aurobusko stajaliste

Postovani, zivim u Meljaku, svakog dana putujem na posao i ja i moj suprug, prevozom. Stanica nam je oko 800 metara daleko....mnogo puta smo se obracali nadleznima kao i predsedniku opstine Barajevo, da nam vrati staniko kod Erinog restorana-gde je nekada i bila....ali od silnih obecanja nema nista.....Pitam, jel moguce da u dvadeset prvom veku, od jedne stanice koja se nalazi kod Stanojcic trgovine, do sledece kod Ribarnice, gde u razmaku ima 2,5km ne moze da se napravi jos jedno stajaliste? Primorani smo da pesacimo, a nema ni trotoara ni ulicnog osvetljenja.Molim Vas, da ovo objavite i razvotrite-Vi ste mi poslednja nada da se nesto resi.Velki pozdrav!

Beogradska hronika Beogradska hronika

Autor:
RTS

Beogradska hronika uvek na strani građana. Reporteri na licu mesta, aktuelne teme, važni događaji, ekskluzivni gosti. [ detaljnije ]