Oko intervju: Predsednica Vlade Ana Brnabić

Ekskluzivno na RTS-u gostuje predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Da li je štrajk u Fijatu prvi test za njenu Vladu? Na koji način Vlada može da pomiri stavove radnika u Fijatu i rukovodstva? Koje su posledice prekida proizvodnje automobila, koji traje od 27. juna, kako za kragujevačku fabriku, tako i za celokupnu privredu?

Osim o gorućem pitanju Fijata, premijerka Brnabić govoriće o tome kako će da vodi Vladu? Da li joj je bliža Evropska Unija ili Rusija ili se Srbija neće naći u situaciji da mora da bira?

Koliko je je teško breme politike kontinuiteta prethodne Vlade? Kakva je saradnja sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije? Da li i za koliko od iduće godine rastu plate i penzije i hoće li Srbija nastaviti aranžman sa MMF-om? Kada će Srbija biti digitalna,a kada će se smanjiti nasilje u porodici?

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije - gošća Oka.

Razgovor vodi Vesna Damjanić.

 

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 18. jul 2017, 12:12)
Голди [neregistrovani]

Једностраност

Како би било да чујемо и другу страну - представнике штајкача односно радника.
Што се тиче плата , и треба да имају веће плате , јер ако су оне мале у ауто - индрустрији, једној од најпрофитавилнијих, како ћемо повећати стандард ? Да ли је 50.000 дин довољно да се достојанствено живи и одхране и одшколују три детета ? А да и не помислимо о купвини стана, кола ( они што их немају ) одласку на море и зимовање итд .
Радници у Пољској у том истом ФИЈАТ-у имају преко 1000 евра ?

(utorak, 18. jul 2017, 06:32)
Niš [neregistrovani]

Anonimous

Mnogo prosta situacija. Slušajte od 20:30 do 23 minuta i biće vam jasno da je neto plata (ona što nosite kući) od 38000 dinara čista izmišljotina. U suprotnom sindikat traži smanjenje plata s obzirom da želi 45000 bruto.

(utorak, 18. jul 2017, 00:58)
Djekna [neregistrovani]

Dosta vise bre Fijatovci!

Neka se sete ti isti radnici Fijata kako im je bilo kada su kuci sedeli bez posla. 40ak hiljada dinara nije mnogo,ali je bolje nego ono sto nezaposlena osoba prima. Ode li vam Fijat, kukacete i kajati se. Zarobili ste celu Srbiju svojim problemom i Vladu rezervisali samo sebe. Neka je tu opasna politika u pitanju i neko tu stoji iza svega. Radnici da pocnu da misle svojom glavom, da pocnu da rad, a Vladi da ostave prostor i vreme da radi na tome da uposli nezaposlene i zastiti nezasticene. Sebicluk izgleda nema kraja. U kojoj to drzavi premijer Vlade ide na noge, ili u ponoc da pregovara sa radnicima? Mnogo trazite. Dosta bre vise!

(ponedeljak, 17. jul 2017, 21:42)
anonymous [neregistrovani]

problem fijata

Draga premijerko,ukoliko zelite da posetite fabriku fiata i razgovarate sa radnicima,obicni radnici vam nece sigurno praviti problem.Naime bicemo vam duboko zahvalni na trudu za resavanje problema.Nasi problemi su kompleksniji nego sto ih svi predstavljaju a o nama se stvara lazna i iskrivljena slika. Ako zelite da pomognete prihvaticemo vas rasirenih ruku. Sto se tice sindikata i fiat menadzmenta u kragujevcu ,verujte u njih poverenja nemamo ,jer oni idu zajedno ruku pod ruku. Radnik fiata.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]