TV uživo

TV i radio kanale RTS-a možete pratiti uživo na našoj multimedijalnoj platformi RTS Planeta

Šta je RTS Planeta?

RTS Planeta je multimedijska internet usluga koja vam omogućava uživo praćenje televizijskih i radijskih programa Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije, „Catch Up“ uslugu od 72 sata (odloženo gledanje programskih sadržaja), usluge Video na zahtev i Audio na zahtev (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru Videoteke i Slušaonice), kao i pojedinačnih priča u okviru celine Moj grad iz dopisničke mreže RTS-a. Takođe, na multimedijskoj platformi RTS Planeta dostupna su i muzička izdanja PGP RTS-a. Za praćenje usluge RTS Planeta korisnik mora preuzeti RTS Planeta aplikaciju, osigurati pristup internetu i ispravan rad prijemnog uređaja.

Mogu li se svi sadržaji koji se emituju na programima Radio-televizije Srbije gledati i na web strani RTS Planeta?

RTS Planeta omogućava gledanje svih sadržaja linearnih televizijskih i radijskih programa: RTS1, RTS2, RTS3, RTS Svet, RTS HD, RTS Drama, RTS Muzika, RTS Kolo, RTS Život, RTS Trezor, RTS Poletarac, Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3, Beograd 202. Možete gledati nelinearne sadržaje odnosno omogućena je i medijska usluga za slušanje i gledanje radijskog i televizijskog programa na zahtev. Dodatno, omogućen je pregled svih sadržaja unatrag 72 sata, preko programskog vodiča (odabirom dana, sadržaja i pritiskom na ikonu reprodukcije). Ograničenja za dostupnost programa su definisana licencnim pravima, tako da se tzv. licencni programi mogu pratiti samo na teritorijama za koje postoje licencna prava.

Ko ima pravo na besplatan pristup sadržajima?

Na teritoriji Srbije je dostupan besplatan pristup svim sadržajima. Korisnici van teritorije Srbije u probnom periodu RTS Planete mogu pristupiti sadržajima besplatno. Napominjemo da se prilikom korišćenja usluge RTS Planeta ostvaruje internet prenos podataka. RTS nije odgovoran za troškove prenosa podataka, jer to na prvom mestu zavisi od internet operatera. Naime, pri svakoj reprodukciji video ili audio sadržaja Vi koristite internet protok (zavisno od kvaliteta sadržaja, što je bolji kvalitet to je i veća potrošnja). To se sve odnosi na mobilne ili kućne mreže koje u svoju tarifu imaju uključenu određenu količinu mogućeg internet protoka za potrošnju. Što se FLAT tarifa tiče, one u svoju cenu plaćanja imaju uključenu neograničenu količinu prenosa podataka (ako je tako ugovoreno s internet operatorom) pa u tim situacijama nije neophodno voditi računa o obavljenom internet saobraćaju.

 

Programska šema

W3Schools W3Schools W3Schools W3Schools

TV emisije – odloženo gledanje