Враголаста ћерка

Мајка кроз ћеркине очи – резултат је породични портрет у коме се стапају интимни разговори, договори и размимоилажења, и виде се нераскидиве везе између звукова и крви. Интимни портрет два музичка генија.

Аутор документарног филма је Стефани, ћерка музичке диве Марте Аргерич. Филм нас води кроз неколико земаља: Пољску, у којој Марта председава на Интернационалном такмичењу Шопен, али и често наступа са својим блиским пријатељем Нелсоном Фреиром; Јапан, у коме се одржава јединствени Аргерич фестивал; Уједињено Краљевство, где живи Стивен Ковачевич, Стефанин отац; Белгију, где су Марта и Стефани живеле неколико година, као и Швајцарску, где данас живе; Аргентину, где је Марта рођена, и Француску, у којој је стари бакин стан, у коме су породичне вредности.
 
Наратор је сама ауторка, допуњујући на тај начин документаристичке секвенце, које прате и период када су Марта и Стивен живели заједно, вежбали или наступали на концертима, али и догађаје када се породица поново спајала након периода раздвојености.
 
Реприза, 09. децембар у 04:04 и 11:09
број коментара 0 Пошаљи коментар