Студио 6: Dragon's fuel, пренос

У уторак, 24. септембра са почетком у 21 час започињемо нову, седму по реду, сезону емисије Студио 6 наступом новосадског бенда „Dragon’s Fuel“. Од настанка 2016. године „Dragon’s Fuel“ је активни члан новосадске нове музичке сцене, ауторски састав који базира своје стваралаштво на коренима џез музике, али се ту не задржава, већ је у вечној потрази за новим стилским пољима музичког изражаја. У њиховој музици приметни су утицаји афричке музике и њених полиритмичких структура, балканског фолклора, Орнета Колмена, естетике „Сан Ра„ оркестра, рокенрола и панка.

Први албум, који су објавили у мају 2018. године, одлично је прихватила и публика и критика. Други албум биће објављен у октобру ове године, а у емисији Студио 6 чућете управо ове нове и до сада необјављене нумере.
Чланови бенда „Dragon's Fuel" су дугогодишњи актери новосадске сцене који поседују врло различита искуства, музичке афинитете и естетске смернице. Њихова мисија је заједничка и усмерена на откривања других, другачијих и како „Dragon's Fuel" то каже „виших" светова.
„Dragon's Fuel" су:
Пеђа Окиљевић - тенор саксофон
Воја Савков - тенор & сопран саксофон
Марко Чурчић - бас гитара
Лав Ковач - бубњеви

Уредничко-ауторски тим емисије Студио 6: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Тонска режија: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Иван Вања Милановић

реприза, 25. септембар у 05:00 и 13:00

број коментара 0 Пошаљи коментар