Културни дневник

Сергеј Шаргунов, популарни руски писац, аутор романа "Албум без фотографија", гост је Сајма књига, али и Културног дневника.

На Сајму књига додељене су награде и проглашени најбољи аутори, издавачи, издања. Најновија остварења руске кинематографије, филмови широког тематског спектра, биће, у оквиру Фестивала руског филма, приказани у Југословенској кинотеци.

Вокална џез дива Дајен Ривс, једна од звезда 35. Београдског џез фестивала, наступа у Комбанк дворани.

У Свечаној сали Дома Војске Србије одржана је промоција књиге "Хибридни рат - теорија и пракса" проф. др Игора Николајевича Панарина, познатог руског академика и стручњака за информациони рат.

У Галерији Радио-Телевизије отворена је групна изложба дела четворице еминентних аутора - Саве Секулића, Илије Босиљ Башичевића, Емерика Фејеша и Војислава Јакића. Одржана је промоција књиге Бранке Богавац "Сусрет је највећи дар", у издању Народне књиге.

Концерт клавирског дуа Весна Кршић и Снежана Николајевић, поводом 50 година уметничког рада, одржан је у Свечаној сали Скупштине града.

Након опсежних реновација, отворен је нови Музеј модерне уметности у Њујорку.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Марија Средојевић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар