Културни дневник

Лесковачки интернационални фестивал филмске режије покренут је 2008. године ради промовисања филмских стваралаца са простора бивше Југославије и афирмисања филмске биоскопске културе.

 

Дванаесто издање одржава се од 18. до 22. септембра. Тим поводом, гост Културног дневника је редитељ Дарко Бајић.

У Културном дневнику говоримо о догађајима који су обележили завршетак 86. Вуковог сабора у Тршићу и почетак 54.

Мокрањчевих дана у Неготину.

Водимо вас на отварање изложбе традиционалног, 40. сусрета акварелиста Уметничке колоније у Ечкој, на интерактивну мултимедијалну просторну инсталацију у Културном центру Град и изложбу "Кнегиња Јелисавета - Дуго путовање кући" у Историјском музеју Србије.

У сусрет ретроспективној изложби "Чистач" Марине Абрамовић, Културни дневник ексклузивно емитује инсерт из документарног филма Бориса Миљковића о овој уметници, који ће бити приказан на РТС-у.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Бранислав Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]