Културни дневник

Крушевачко позориште, премијерно за београдску публику, приказује три представе: "Сваки пут као да је први", "Чекајући Годоа" и "Хронику паланачког гробља". "Дани Крушевачког позоришта у Београду" биће завршени у понедељак у Атељеу 212. Тим поводом, гост Културног дневника је управник Бранислав Недић.

У Бањалуци је почело снимање серије "Кости" у продукцији РТС-а и "Босоноге". "Кости'' су својеврстан наставак серије ''Месо'', сценаристе Николе Пејаковића, у режији Саше Хајдуковића.

Југословенска кинотека и Фондација Душан Д. Аранђеловић представљају изложбу ''Између два света - Душан Д. Аранђеловић: фотографије 1973-1979''. У Културном дневнику истражујемо због чега се поезија радије слуша, него чита, како то утиче на поезију и песнике и како опстају фестивали поезије.

Београдска филхармонија, после свечаног затварања фестивала ''НОМУС 2019'', с истим програмом наступа у Коларчевој задужбини.

Из Аустрије стиже прича о изложби породичног блага мађарске племићке породице Естерхази, које је конфисковано пре сто година, а за које се веровало да је бесповратно нестало. Ти предмети су сада први пут изложени у јавности.

У Културном дневнику и о осталим дешавањима из света културе и уметности. Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. 

уредник Снежана Стаменковић Јојић
монтажер Никола Манић
реализатор Сања Реџић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар