Културни дневник

Драмски програм Радио Београда обележава Дан радио-драме уручењем награда победницима Јавног конкурса за оригиналне драмске текстове, синопсисе и предлошке, као и годишњих глумачких признања док је Награда "Витомир Богић" припала академику Љубомиру Симовићу.

16. Београдски фестивал игре под слоганом "Емоције" почео је у Центру Сава извођењем представе "Fractus V" Sidija Larbija Šerkaujija, компаније EASTMAN из Брисела. Свечано отварање заказано је за 24. март, на истом месту, када ће се београдској публици представити Холандски театар игре из Хага.

У  Звездара театару премијерно ће бити приказана представа "Феликс" у режији Дарка Бајића.  Представа је настала по роману Владимира Кецмановића, у драматизацији Косте Пешевског.

Поставком "Наука пре науке"  Рим обележава пет векова од смрти ренесансног генија Леонарда да Винчија. Изложба истражује фундаментално Леонардово наслеђе на којем почива  ренесансна мисао.

Гост Културног дневника је песник Звонко Карановић, један од учесника програма којима се у Београду обележава Светски дан поезије.  

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажер: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар