Културни дневник

Гост Културног дневника је Зоран Костић Цане, фронтмен бенда "Партибрејкерс" поводом концерта 22. марта у Хали спортова "Ранко Жеравица" у Београду.

Дан Народног позоришта у Нишу, биће обележен премијером представе "Путујуће позориште Шопаловић" Љубомира Симовића, којом ће уједно и свечано бити отворен први "Театар на раскршћу" - фестивал драме и позоришта балканског културног простора.

Од 9. до 17. марта одржава се седми Београдски ирски фестивал са разноврсним сегментима ирске културе. Међу њима су и филмови Ленија Абрахамсона, који говори за Културни дневник.

Представљамо дела из камерног и солистичког опуса Мирјане Живковић, са концерта у Студентском културном центру у Београду. Говоримо о изложби Бојана Бема са цртежима из деведесетих и с најновијом серијом фотографија, као и о тридесеточасовном мултимедијалном догађају у Битеф театру - изложби "И даље у завери", којом ово позориште обележава тридесети рођендан.

Ексклузивно, водимо вас у Беч на изложбу Марка Ротка, управо отворену у Уметничко-историјском музеју.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар