Културни дневник

Поводом реситала 24. јануара у Галерији САНУ, гост Културног дневника је пијаниста Александар Синчук.

Владимиру Табашевићу за роман "Заблуде Светог Себастијана" уручена је овогодишња НИН-ова награда за најбољи роман у свечаној сали Југословенске кинотеке, а у Студентском културном центру у Београду одржан је концерт сопрана Људмиле Поповић и пијанисткиње Милице Илић.

Представа "Отац" настала по делу Аугуста Стриндберга у режији Марка Мисираче премијерно је изведена у Крагујевцу у Књажевско-српском театру.

У Суботици у позоришту Костолањи Деже премијерно је одиграна представа "Факултет за позоришног гледаоца", по тексту Иштвана Ташнадиа у режији Андраша Урбана.

На Коларцу у оквиру програмског циклуса "Поезија уживо" организовано је песничко вече академика Љубомира Симовића.

Културни дневник представља књигу Весне Капор, приповедну збирку лирске прозе "Венац за оца" и води вас у Велтам Форест, лондонску престоницу културе у 2019. години..

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар