Културни дневник

Гост Културног дневника Милан Влајчић филмски и књижеви критичар, публициста, новинар, лауреат награде "Небојша Поповић" за допринос промоцији и критичком промишљању филмске уметности и културе.

На Мокрој Гори почиње 12. издање Кустендорфа - Међународног филмског фестивала.

О новом роману Селидба , у ком пише о исељавању породичног стана у Сарајеву са Војком Пајкић Ђорђевић разговара писац Миљенко Јерговић.

Представљамо "Изгужване мисли" књигу Бранка Голубовића, певача бенда Гоблини, о панк култури и стварању музике у време деведесетих.

Најављујемо Новогодишњи концерт Осам годишњих доба Гудача Светог Ђорђа који ће се одржати у недељу 13. јануара у Скупштини града .

У културном дневнику видећете и прву ретроспективна изложба Endija Vorhola у Vitni музеју у Њујорку . Приређена је после тридесет година.

Сваке вечери, од понедељка до петка после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар