Магазин Србија на вези

У недељи када бројимо десету годишњицу од смрти Његове светости патријарха српског Павла, сетићемо се свевременог човека, коме смо безрезервно веровали и од њега учили. Како је говорио и шта нас је саветовао, видећемо у инсерту из емисије колегинице Биљане Савић, "Његова светост патријарх српски господин Павле".

Гост емисије, Др Јован Јањић, чије су књиге "Будимо људи" и најновија, "Бити човек", сведочанства о животу и делу омиљеног српског патријарха.

"Music Art Project" (MAP),"EL Sistema Serbia", део је светског програма који је пре неколико деценија потекао из Венецуеле, а данас броји 60 земаља и око 4 милиона деце из целог света, у Србији је основана 2010.године, са циљем да се квалитетно музичко образовање учини доступним сваком детету, са посебним освртом на децу са нижим социоекономским статусом, пружајући свима адекватне услове за раст и развој.

Међу многим музичарима волонтерима, је и гошћа емисије, ЂурЂа Папазоглу, која нам доноси и ексклузивне снимке наступа деце у "Миланској скали", из Беча, са београдског "Коларца" и других престижних музичких дворана.  

Ивана Поповић је композиторка, виолинисткиња и позоришна глумица која живи у Торонту. Њена камерна музика је извођена у Канади, Америци и Европи.Компоновала је за неколико позоришних представа у Торонту, професионалним канадским, али и аматерским на српском језику. Њена мисија је да спаја две земље, а како то ради, говорила је за нашу емисију, када је боравила у Београду.

Оливера Перуничић, Београђанка која је после завршених мастер студија психологије у родном граду, пожелела да учи глуму у Америци, и данас је  студент глуме на престижној академији  "Stela Adler" у Лос Анђелесу. Боравећи недавно у Београду, открива нам много тога занимљивог о познатим глумцима и школи коју похађа.

Музички гости емисије, наступиће уживо у Студију 9 на Кошутњаку, Дејан Ракоњац и "Бриџ бенд", и вокални солиста "Радио Београда", Биљана Петковић.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић
--

број коментара 0 Пошаљи коментар