Србија на вези

У емисији, између осталог.....

У Милану је 3. октобра 2019. године отворена изложба Музеја Николе Тесле, „Никола Тесла - Човек из будућности". Изложба је реализована у сарадњи са Venice Exhibition  из Венеције и Bulb Creation из Београда. У простору површине 1200 квадратних метара, али и по броју експоната, ово је једна од највећих изложби Музеја Николе Тесле, а истовремено и прво гостовање тог музеја у Италији.

Хронолошка подела изложбе на сегменте који представљају различите периоде живота великог научника, као што су детињство, Будимпешта, долазак у Америку и изградња хидроцентрале на Нијагари, лабораторија у Колорадо Спрингсу, Ворденклиф торањ на Лонг Ајленду, хотелска соба у Њујоркеру, итд, води посетиоце кроз најважније тренутке његовог живота. Сваки сегмент је испуњен обимном сценографијом, експонатима и радним моделима, упознајући посетиоце са неким од најважнијих Теслиних проналазака, али и приближавајући им и објашњавајући боље његов живот и дух времена у коме је живео. О овој, али и изложби која је протеклог викенда отворена у Атини говориће у емисији Ивана Зорић и Владимир Перић, кустоси Музеја Никола Тесле.

Премијера филма ЕКИПА редитеља Марка Сопића заказана је за 24. октобар у Београду, а истовремено ће бити приказан и широм Америке и Европе. О детаљима са снимања филма, о томе какав је човек Деки БМW којег у филму тумачи, говориће глумац Милош Тимотијевић...


Уредници емисије Тања Адамовић и Милена Вујовић

Реализатор Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар