Медијска мрежа српске дијаспоре: Амерички сан

У емисији Амерички сан, аутору Драгану Ракоњцу саговорник је Жељко Мирковић, редитељ, продуцент и професор филма и дигиталних медија у САД.

Власник је продукцијске куће Оптимистик филм од 2007. године. Завршио Академију Уметности у Београду и Мастер студије у медијима у Великој Британији на Bournemouth University, Media School. Тренутно завршава докторске студије на ФМК у Београду. Аутор је бројних документарних филмова. За своје филмове освојио је 54 интернационалне награде, а документарни филм Други сусрет, био јe званични кандидат за Оскара за дугометражни документарни филм 2014.

Документарац "Теслин народ", који потписује као редитељ и продуцент, имао је ових дана веома успешне премијере и дистрибуције у Оscars quolified биоскопима у Лос Анђелесу и Њујорку.

Пре тога је приказан у Питсбургу, Кливленду и Бостону. Филм представља несвакидашње путовање кроз прошлост и садашњост једног народа, од искрцавања првог Србина на америчко тло пре више од 200 година до данашњих дана.

У емисији Мирковић говори о премијерама, о филму, о даљим плановима, али и о детаљима из своје каријере и личног живота, откривајући и разлоге због којих се вратио у Србију.


Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

број коментара 0 Пошаљи коментар