Песма Евровизије 2019, друго полуфинале, пренос

Друго полуфинале 64. по реду такмичења за Песму Евровизије које се одржава у Тел Авиву под слоганом Dare to Dream ("Усуди се да сањаш") биће одржано 16. маја. Пренос пратите од 21.00 на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета.

У четвртак 16. маја, у другом полуфиналу "Евросонга", гледаћемо Јерменију, Ирску, Молдавију, Швајцарску, Летонију, Румунију, Данску, Шведску, Аустрију, Хрватску, Малту, Литванију, Русију, Албанију, Норвешку, Холандију, Северну Македонију и Азербејџан. За овакав распоред задужени су продуценти, који су осмислили програм како би се сваки такмичар приказао у што бољем светлу и како би оба полуфинала била што узбудљивија за гледаоце. Водитељи Песме Евровизије 2019. Водитељи Песме Евровизије 2019.

Још у јануару када су извучени учесници полуфиналних вечери, жребањем је одлучено и у ком полуфиналу ће гласати чланице "велике петорке" чији представници директно наступају у финалу 18. маја. У другом полуфиналу право гласа имаће и гледаоци из Немачке, Италије и Велике Британије.

Јерменија, друго полуфинале Јерменија, друго полуфинале

По десет најбоље пласираних земаља из сваког полуфинала наћи ће се у финалу 64. Песме Евровизије. Презентери који ће нас водити кроз обе полуфиналне вечери, као и кроз финале, биће Бар Рефаели, Ерез Тал, Аси Азар и Луси Ајоуб. Након Кијева 2017, где смо имали искључиво мушку поставу водитеља и Лисабона 2018, где смо имали искључиво женску поставу водитеља, ове године домаћини су промешали карте. У Израелу ћемо гледати еклектичну комбинацију не само мушких и женских водитеља, већ искуства и традиције са једне, и медијских икона нове генерације са друге стране. Публику ће кроз три евровизијске вечери забављати водитељ са 25 година искуства и најпознатија израелска манекенка свих времена, али и један од 100 најутицајнијих геј људи света по избору OUT магазина и успешна млада јутјуберка.

Молдавија, друго полуфинале Молдавија, друго полуфинале

Иако је Израел већ једном био домаћин такмичења за Песму Евровизије 1999. године, ово је први пут да ће се "Евросонг" одржати у Тел Авиву. Место дешавања биће Expo Tel Aviv, чији Павиљон 2, у ком је смештена бина, заузима простор од 50.000m2 и диже се до висине од 20m без потпорних стубова.

Швајцарска, друго полуфинале Швајцарска, друго полуфинале

Друго полуфинале Песме Евровизије Радио-телевизија Србије директно ће преносити 16. маја на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета од 21.00.

Коментатори преноса: Тамара Петковић и Катарина Епштајн
Уредник преноса: Тамара Петковић

број коментара 0 Пошаљи коментар