Мира Адања Полак: Ексклузивно

Неиспричана прича - Борислав Нановић

Борислав Нановић, сликар, умро је веома рано. Боловао је од тешке и ретке болести и дуго се мучио. Имао је само 40 година када је умро у априлу 2014 .

Сребрне чизмице
Сребрне чизмице

Иза себе оставио је жену Ивану и три ћерке Анђелку, Мину и Милену. Поверењем породице камера је ушла у њихов дом у коме се налази безброј до сада невиђених радова Борислава Нановића професора на Факултету примењених уметности где га још памте као некога ко је увек гледао унапред.

Њих тројица, Борислав Нановић, Никола Божовиц и Игор Марсенић основали су групу ХАЈП која већ тада упире поглед у будућност и неке далеке светове.

Међу многобројним изложбама у свету издаваја се она у Јапану која га и облукује за даљи оригинални рад.

У његовом дому у посебном депоу налазе се сва његова дела која нико до сада није видео. Његова супруга Ивана показује их са поносом јер их чува и чека да их покаже.

За свог супруга каже да је био занесењак и велики ументик који и поред свих признања које је добио није био схваћен нити га је било ко разумео.

Пред гледаоцима први пут показујемо слике и радове једног необичног ствараоца а уз причу породице у њиховом дому покушавамо да га боље разумемо. И накнадно схватимо.број коментара 0 Пошаљи коментар