Србија на вези

Гледаћете…

Већ годинама у Чикагу се одржава Камп Грачаница који свако лето привуче пажњу на стотине младих учесника. Ту се стичу пријатељи, а учесници касније постану најактивнији чланови српске заједнице. У току је упис за овогодишњи програм, а одржан је и традиционални донаторски ручак. Извештава Александар Жигић.

Гост емисије „Србија на вези“ је сликарка Милица Којчић, која живи и ствара у две метрополе Паризу и Београду, а коју прихватају као српско-француску уметницу. Ових дана у „Галерији 73“ траје њена самостална изложба слика „Сликарски универзум“.


На позив Српског кулутрног друштва „Јован Дучић“ из Торонто, тамошњој публици представиће се глумац Александар Дунић. О предстојећој турнеји у Канади, програму који припрема за наше исељенике говориће у емисији „Србија на вези“.


Канадски огранак хуманитарне организације „Срби за Србе" организовао је, по трећи пут, такмичење у брзом шутирању на кош „Тројка из блока". То је само једна од манифестација коју приређују како би прикупили новац за помоћ породицама са пуно деце у Србији и Републици Српској. Из Торонта извештава Бранка Дикановић Трбојевић.


Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар