Србија на вези

Уочи изложбе "Раскршће" у Манаковој кући, где ће публици бити представљени експонати филигранских крстова, два чирака и два Jеванђеља, гости емисије "Србија на вези" су аутор изложбе Горан Ристовић-Покимица, кустос изложбе Милена Ђурица и Данијела Филиповић из Центра за очување нематеријалног културног наслеђа. Ексклузивно, за нашу емисију говорио је аустријски књижевник и активиста Петер Хандке. Реприза емисије у петак, 5. априла у 13 сати. Будите са Србијом на вези!

Дела филигранског уметника Горана Ристовића налазе се у Хиландару, у Витлејему у Цркви Христовог рођења, у манастирима Жича и Бањска, у Русији, Америци, Украјини, Француској и Колумбији.  Одликован је значајним признањем  Московске патријаршије за изузетан рад и изложбу Раскршће. 

Горан Ристовић
Горан Ристовић

Уметност и занат којим се Горан бави доводе нас у додир са уметношћу старих заната и религијом на простору Балкана. Први је у Србији оживео израду богослужбених предмета у техници филиграна. О изложби, али и свим изазовима овог посла, разговараћемо са уметником. Изложба Раскршће у Манаковој кући биће отворена 9. априла, а више о свему сазнаћемо од кустоса изложбе Милене Ђурице и Данијеле Филиповић из Центра за очување нематеријалног културног наслеђа.

Кратак, ексклузивни интервју о бомбардовању СРЈ и Новаку Ђоковићу, за нашу емисију дао је Петер Хандке, аустријски књижевник и активиста, немачко-словеначког порекла.

Петер Хандке
Петер Хандке

Као и сваког четвртка о дешавањима широм света известиће нас наши дописници.

Тања Адамовић
Тања Адамовић

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник Марија Цвијић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар