Културни центар

Национални савет за културу је основан 2011. године, као стручно тело које обезбеђује подршку у очувању, развоју и ширењу културе. По закону броји деветнаест чланова који се бирају из реда угледних уметника и стручњака на период од пет година.

Ана Тасић Ана Тасић

Првом сазиву је истекао мандат 2016. године, и од тада је савет у бурном процесу састављања. Ни половина чланова није изгласана, поједини кандидати су спорни, због чега је његова будућност неизвесна.

Културни центар истражује актуелне проблеме формирања овог савета, разлоге сукоба, али и важност његовог очувања.

О овим питањима у емисији расправљају Милета Продановић, редовни професор на Факултету ликовних уметности и ректор Универзитета уметности, Игор Јовичић, секретар Министарства културе и информисања, Душан Паунковић, председник Удружења књижевних преводилаца Србије и Живорад Ајдачић, књижевник и редитељ.

У емисији ће бити речи и о филмовима "Бела врана" и "Делиријум тременс", приказаним на Фесту, збирци есеја "На ивици" Светислава Басаре, новом албуму Канде, Коџе и Небојше "Ускоро". Рубрика феномен је посвећена глумцима бунтовницима, а јубилеј стодвадесетогодишњици од рођења Ернеста Хемингвеја. На Танку линију стаје Имануел Шипер, драматург перформанс групе Римини Протокол.

Централни гост емисије је редитељ Мирослав Терзић.

Мирослав Терзић, редитељ Мирослав Терзић, редитељ

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Одговорни уредник редакције за културу и уметност: Данијела Пурешевић
Креативни директор: Борис Миљковић
Уредник емисије: Ана Тасић
Редитељ: Иван Буквић
Монтажери: Горан Мијић и Марија Арсенијевић
Аутори рубрика: Марија Ненезић, Ана Тасић, Христина Василијевић, Александар Гаталица, Александар Жикић
Новинар: Јелена Виденовић
Водитељ: Жељко Максимовић

број коментара 0 Пошаљи коментар