Српска разгледница из Америке

На почетку новог издања емисије Српска разгледница из Америке, аутор и водитељ емисије Александар Жигић води нас у Шарлот, у Северну Каролину. Видећемо разговор са изванредним Николом Јокићем, првим српским кошаркашем који је учествовао на једном Ол Стар такмичењу НБА лиге, после 15 година.

Александар Жигић једини је предстаљао медије из Србије на том шампионату, за који је владало велико интересовање широм света. Чућемо коментаре Николе Јокића као и Николе Вучевића, из Орландо Меџика, који је такође учествовао у Ол Стару захваљујући својој одличној игри.

Др Жељко Атлагић ће нам рећи шта има ново у денталу у Америци. Он је добро упознат са тим, јер се у две ординације, у чикашком насељу Хинсдејл и у самом граду Чикагу сусреће редовно са великим бројем пацијената. Пренеће нам какве су новине у професији стоматолога, да ли се треба плашити одласка код зубара, и шта мисли о имплантима, који се све чешће примењују.

А познати српски фудбалски стручњак Вељко Пауновић предводи и ове сезоне тим Чикаго Фајр, у главној фудбалској лиги у САД, МЛС. Чићемо како су текле припреме у Шпанији и како одржати мотивацију играча током осмомесечне сезоне. У тиму је и даље низ играча везаних за Србију, а такав је случај и у стручном штабу, где ћемо затећи фудбалске стручњаке и мећу помоћницима тренера, кондиционим тренером, тренером голмана и другима. У емисији говори и некадашњи играч Црвене Звезде Александар Катаи, који сада такође игра за Чикаго Фајр.

Реализацију емисије помогла је Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, при Министарству спољних послова Републике Србије.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре је мр Мирјана Раичевић Тасић
број коментара 0 Пошаљи коментар