Бунт магазин

Емисија Бунт и ове недеље вас води на многобројна дешавања, која ће се одржати у предстојећим данима.

Бранка Главоњић
Бранка Главоњић

Посебну пажњу вам скрећемо на прво издање Хали Гали - догађај, фестивалског типа који ће се одржати 23. фебруара у Drugstore-у. Овај догађај доноси лични приступ сцени и предтсавља вид борбе бендова млађе генерације да освоје нове просторе и публику. У клубу Drugstore постојаће неколико бина, постављених у различитим просторијама, односно собама. У соби "Ноћне море" наступиће: Ева Рас, Limbo Lighting, Nike Eyes, Palms Voice, Genomelectronics, Bleach, Andria и Aaska. У "Црној соби" наступиће Буч Кесиди, св. Псета и Dogs in Kavala, а у "Новој соби" Газарпазорп, Sitzpinker и Визељ. Тим поводом, гост овонедељног Бунт Ретроактива је један од иницијатора и организатора догађаја, басиста групе Визељ - Алекса Недић.
Истог дана у Дому омладине, ирски панк састав из Београда - Cassidy Brewery, концертом ће прославити десет година рада и постојања на сцени. Бенд иза себе има један албум, који су издали за Менарт издавачку кућу, а за Бунт откривају занимљивости у вези припрема за следећи албум.

За суботу, 23. фебруара, Блендер је припремио спектакуларну журку, за коју је задужена велика светска звезда електорнске сцене - Hot Since 82. Међу домаћом подршком наћи ће се и Андрија Антић, познатији као Andrew Meller - име које постаје све популарније у целом свету. Његове траке су пуштали Carl Cox, Nicole, Moudaber, Paco Osune, Nakadie. Поред њега, као домаћа подршка на великој журци, наступиће и Wise D & Kobe Ido.

Катарина Вујовић
Катарина Вујовић

Сарајевска група Чинчила увелико ради на другом албуму, који планирају да објаве средином године за издавачку кућу Lampshade Media. Други албум су најавили синглом "Егоманијак", а недавно су објавили и други спот за песму "Марш на марс". Њихову посету Београду смо искористи за дружење и занимљиве приче, које вам доносимо у вечерашњем издању Бунта.

Представљамо вам и нови музички пројекат КЈТБ, иза којег стоји Ранко Станојевић. КЈТБ почиње да живи као streetwear израз крајем 2014. године, да би се ускоро преточио и у музички концепт, којим Ранко жели сцени да понуди нешто другачије. Недавно је објавио спот за песму "Драга, драга", који је сниман на југу Италије и Малти.

Заједно бирамо хит фебруара на Топ листи Бунт - погледајте како су ваши гласови утицали на стање листе.

Аутор: Бранка Главоњић
Новинарка: Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

број коментара 0 Пошаљи коментар