Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, видећемо како је протекло донаторско вече у Организацији Удружења Крајишких Срба Прело.

Било је посвећено сакупљању средстава за обнову цркве Светог Спиридона Чудотворца у Петрињи на Банији. Прикупљено је 15 000 долара. Видећемо делове поруке Архимандрита Серафима Балтића, Оца Саве Босанца и Председника Удружења Љубинка Шпегара.


Провешћемо и  једно суботње поподне у ресторану Стефан Грил у чикашком насељу Хоџкинс и видети ко се све ту затекао. Срећемо познатог режисера Слободана Шијана и Саветника Министра Културе Србије Тихомира Арсића, који су поручили да су врло задовољни храном. Ту су и Фулбрајтов стипендиста из Бијељине Марјан Марјановић, фамилија из Мајамија са Флориде, младић из Чачка и други. Сви говоре и о значају који ресторан као што је Стефан Грил има за дружење и подсећање на родни крај, а пре свега за могућност да се проба одлична храна и сви специјалитети на које су навикли и гости ресторана у Србији и региону. 
 
 

 

Видећемо и први део разговора са Богданом Богдановићем, чланом репрезентације Србије и кошаркашког тима Сакраменто Кингс. Он и Немања Бјелица су играли одлично на гостовању у Чикагу, иако је то био крај серије утакмица које су играли далеко од њихове арене у Калифорнији. Са њима су били и руководиоци тима Владе Дивац и Пеђа Стојаковић.
 


Др. Жељко Атлагић нам говори о томе да ли треба да се  плашимо када идемо код зубара, и који су то нови уређаји који се примењују у пракси, као што је ласер који може практично безболно да реши неке проблеме у данашњој стоматологији. Доктор Атлагић је стицајем околности баш у време снимања нашег прилога имао у посети представника фирме од које је купио један такав ласер за његову праксу, која је на две локације, на Вестерн Авенији у северном делу Чикага и у насељу Хинсдејл.
 


Емисију завршавамо други делом разговора са Богданом Богдановићем. Ту ћемо поред осталог сазнати где је добио мајицу посвећену навијачима Партизана у Чикагу.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре  мр Мирјана Раичевић Тасић
број коментара 0 Пошаљи коментар