Оно мало части

Филм је снимљен према мотивима позоришног комада Братислава Петковића "Легија части", коју је, заједно са аутором драме, написао редитељ филма Филип Чоловић.

Октобра 2001. године у Београду новинарка рубрике "Актуелности" ради интервју са Танаском Ракићем, сином српског борца из првог светског рата Темељка и бившим удбашем, који је и сам сада пензионер и живи повучено у једној бараки. Оно мало части - Миодраг Крстовић и Никола Ракочевић Оно мало части - Миодраг Крстовић и Никола Ракочевић

Разговор их одводи у 1953. годину. Танаско оживљава сећање на тадашњи сусрет Милунке Савић, наредника српске војске и капетана Благоја Петровића, који се одиграва у једној београдској кафани у време посете Никите Хрушчова Југославији.

Оно мало части - Љиљана Благојевић Оно мало части - Љиљана Благојевић

Кроз евоцирање успомена из Великог рата, битака и рањавања кроз која су пролазили, Милунка, Благоје и Танаско, уз преплитање сцена од 1914. до 2001. године, исповедају причу о временима у којима се, на сличан начин, догађају истоветни заборави и неправде онима који су своје животе часно полагали на олтар отаџбине.

Оно мало части - Миодраг Крстовић и Љиљана Благојевић Оно мало части - Миодраг Крстовић и Љиљана Благојевић

Улоге у ТВ филму "Оно мало части" тумаче:
Љиљана Благојевић (Милунка Савић), Миодраг Крстовић (Благоје Петковић), Тома Курузовић (Танаско Ракић), Никола Ракочевић (Танаско Ракић, у младим данима), Соња Колачарић (новинарка) и Владислав Михаиловић (фотограф).

Оно мало части - Тома Курузовић Оно мало части - Тома Курузовић

Уредник филма: Марко Новаковић
Сценариста и редитељ: Филип Чоловић
Директор фотографије: Периша Ђинђић
Сценограф: Драгослав Ивковић
Костимограф: Александра Александрић
Композитор: Срђан Марковић
Монтажер: Иван Васић
Сниматељ звука: Љубомир Јовановић
Дизајнер звука: Александар Зоричић
Продуцент и главни организатор: Драгана Богдановић
Извршни продуцент: Марија Берета
Производња: Радио-телевизија Србије 2016. године

Оно мало части - Владислав Михаиловић, Тома Курузовић и Соња Колачарић Оно мало части - Владислав Михаиловић, Тома Курузовић и Соња Колачарић
број коментара 0 пошаљи коментар