Аутопортрет: Драган Мићановић

Драган Мићановић на сцени осваја слободе и брише границе уметничког простора, жанра, језика и држава. То је глумац који промишља сваки излазак на сцену, пажљиво бира улоге, истражује их а затим им се до сржи предаје.

Гости Драгана Мићановића у емисији Аутопортрет су његове колеге с класе Тамара Вучковић и Горан Шушљик и кореограф и балерина Соња Вукићевић, с којима разговара о својим првим глумачким корацима, о томе како бира улоге, о каријери у иностранству и потреби да се врати кући, о Шекспиру и Молијеру који су утицали на његово промишљање о глуми и животу. Аутопортрет Драгана Мићановића осликавају и глумица Анита Манчић и редитељи Јагош Марковић и Мишко Милојевић.

Драган Мићановић је један од најуспешнијих глумаца који је освојио српски али и позоришни, телевизијски и филмски простор у региону и Европи. Био је Ромео, Валентин, Лаерт, Хамлет, Фортинбрас у Глоб театру у Лондону. На списку улога су и Тартиф, Дон Жуан, Алсест, Арган, а на списку награда, између осталих, Стеријине, награде "Милош Жутић", "Раша Плаовић", годишње награде Југословенског драмског позоришта.

Драган Мићановић Драган Мићановић

Уредник Снежана Стаменковић Јојић, драматург Тамара Барачков, редитељ Милан Јовановић

број коментара 0 пошаљи коментар