С Тамаром у акцији

Акција помоћи породици Јовић из Горњана

Новица Јовић из села Горњане код Бора, живи са троје малолетне деце у трошном објекту који чине две просторије без купатила. Породица живи скромно, сви су укључени у бригу о домаћинству.
Екипа мајстора и породица
Екипа мајстора и породица

Новица ради на железници и као надничар, где год да га позову. Током година, успео је да уштеди нешто новца и у истом дворишту купио је још један објекат, мало већи. Ипак није био у могућности да ту зграду адекватно опреми за живот породице - тамо још увек нема струје ни воде, нити намештаја...

Две ћерке и син помажу око одгоја и чувања животиња, брину једни о другима, а најстарија ћерка, петнаестогодишња Снежана са оцем и надничи. Маја (12) кува за породицу и брине о десетогодишњем брату Стевану. Око свих кућних послова редовно им помаже и бака - очева мајка Ружа...

Екипа у Борском руднику 450 метара испод земље
Екипа у Борском руднику 450 метара испод земље

Тамару Грујић и мајсторе Јовићи нису очекивали јер су веровали да нису прошли кастинг за емисију, зато што су обе куће тешке за реновирање.

Ипак, за само пет радних дана, Тамара и њена екипа су успешно превазишли велике грађевинске изазове: направљени су водовод и канализација у дворишту, ископана септичка јама, чиме је већа кућа оспособљена за становање. Саграђено су функционално купатило и кухиња, уведена је струја, саниран трошни кров. За све ове радове, Тамарином тиму помогли су радници јавно-комуналног предузећа из Бора, али и комшије које су имале потребну механизацију... Екипа емисије мучила се и са променљивим временом, па је честа киша реметила темпо радова.

На врху Борског стола
На врху Борског стола

Велика жеља тинејџерке Снежане Јовић била је да посети "Клуб рудара" који се налази 450 метара испод нивоа земље, у Борској јами. Тамара јој је жељу испунила а повела је и своју ТВ екипу, на терен где до сада камере нису никада биле: међу рударе који раде на 750 метара испод земље, на 17 хоризонту...

И то није све - неустрашива екипа емисије "С Тамаром у акцији" попела се и на 1100 метара надморске висине, на врх Борских столова!

Радови
Радови

У овој емисији сазнаћете и како је настала Брестовачка бања, од чега је боловао кнез Милош Обреновић и којим све изворима је богата ова бања.

број коментара 0 пошаљи коментар